fbpx

Najnovije

Draga saveta, OPADA MI KOSA

Većini ljudi opada u proseku do 100 dlaka dnevno. Daa, znamo, zvuči mnogoooo kada pomislimo na godišnju računicu, ali ne smemo zaboraviti da se kosa i obnavlja na taj način.

Problem nastaje onda kada uočimo da se teme istaklo, struktura dlake oštetila i kosa znatno proredila. Ovo su one faze kada smo posebno razdražljivi u komunikaciji sa ljudima koji, ama baš sve, povezuju sa godišnjim dobima.

Zašto nas kosti, hrskavice i zglobovi bole?

Pazite i na dozu. Proizvođači često zarad prodaje dodaju mnoštvo drugih “podešivača” zapremine (na tablete mislimo) i time naravno, svesni ste i sami, ne konzumirate samo i isključivo kolagen.

Retinol i (ili) kolagen?

Poznato je da se retrinol dobija iz vitamina A koji je sastavni deo naše kože, pa zato i ne čudi što doprinosi bržem obnavljanju same strukture i efikasnom smenjivanju ćelija na površini. Uglavnom anti-age kreme sadrže retrinol obećavajući na taj način sporije starenje i smanjenu hiperpigmentaciju.

 

Kolagen i detoks

Kada zaleči sve što je najkritičnije, od kostiju do najsitnijih hrskavica koje su vam istrošene i rupičaste, onda će preći na ono što ženama najviše i znači – lepotu.

“Vidi kako je negovana” znači da, između ostalog, prečišćava organizam kolagenom. 

I dodali bismo…Ima rutinu, poštuje sopstvena pravila, ulaže u sebe i zna šta želi! 😉 

Simptomi nedostatka kolagena

Elem, bake su bile u pravu. Ništa ne može preko noći. Koji god kolagen da upotrebljavate ne prekidajte svakodnevni, tromesečni kontinuitet. Ukoliko vas mrzi da proučavate izveštaje i preporuke Svetske zdravstvene organizacije, ostanite na ovom blogu.

Celulit VS kolagen

Kolagen ili “lepak” deluje na tri sloja kože; epidermis, dermis i potkožna tkiva. Ukoliko Njegovo Veličanstvo prepozna celulit kao najproblematičniji, on će ga i zagladiti. U suprotnom, prednost će imati kosti i hrskavice, pa je redovna primena u ovom slučaju recept za uspeh.

Hrana koja stimuliše proizvodnju kolagena

Brojne namirnice stimulišu proizvodnju ovog proteina. Da bi telo proizvelo kolagen, ono sintetiše razne nutrijente iz hrane koju jedemo, uključujući aminokiseline (iz namirnica bogatih proteinima), vitamin C, cink, bakar, sumpor i omega 3 masne kiseline⁣.

Šta je kolagen?

Na šta vas asocira reč kolagen? Pretpostavljamo da će većina vas odogovoriti koža, ublažavanje bora i sve što ima veze sa usporavanjem procesa starenja. U pravu ste – kolagen je izuzetno važan za zdravlje i izgled kože, ali je njegova funkcija mnogo kompleksnija.

3 zdrava doručka za 5 minuta

Ćao dragi naši, svi znate koliko je doručak bitan obrok u toku dana. Zato smo se odlučili da sa vama podelimo naše omiljene, a zdrave i brze doručke. Takođe smo se potrudili da napravimo što jednostavnije obroke da vam ne treba google da biste preveli sastojke 😊

Ove 4 namirnice su najlošije za kožu

U našoj potrazi da postignemo što sjajniju kožu, mnogi od nas pokušavaju razne stvari. Počinjemo da meditiramo da bismo smanjili stres, spavamo više da bi koža bila zdravija i trošimo mnogo kada su u pitanju proizvodi za negu kože.

Da li je kolagen dobar za sportiste ?

Mnogi sportisti na pomen kolagena odmah pomisle zar to nije suplement za kožu i kosu?
Da, istina je, kolagen jeste dobar za kosu i kožu, ali je takođe dobar i za još mnogo toga.

Neverovatni efekti kolagena – istina ili mit ?

Toliko se u poslednje vreme priča o kolagenu. Iskače nam iz frižidera, gotovo da ne postoji neka osoba iz okruženja koja ne pije kolagen. Većina ga hvali, ali ima i onih koji nisu zadovoljni i koji misle da su bacili novac. Šta je od svega istina i da li je kolagen zaista toliko dobar i moćan suplement probaćemo da objasnimo u nastavku teksta.

Kada zaista krećemo da gubimo kolagen?

Kolagen, reč koju traži svaka žena kada uđe u treću deceniju života ili sportista kada ima prvu povredu. Takođe, kolagen traže i naše bake i deke, pošto veruju da je kolagen ono što će im pomoći da se igraju sa unucima bez bolova u kolenima i leđima.

Zašto je bitno poreklo goveđeg kolagena ?

Sigurno znate da postoji više vrsta kolagena, a to su goveđi, riblji, pileći, svinjski. Međutim, danas ćemo pisati o goveđem kolagenu i njegovom poreklu, iz prostog razloga zato što je Crux čist goveđi kolagen.