Logo

Najnoviji

Ashwagandha

Fokus i memorija

Kolagen

Kosti i zglobovi

Nega kose i noktiju

Nega koze

San i energija

Stres i anksioznost

KOLAGEN

12.07.2024

ZDRAVI DESERTI – KAKO ZAMENITI ŠEĆER ZDRAVIM ALTERNATIVAMA?

U poslednje vreme, zdrave zamene za šećer, kao što su med, stevija, javorov sirup i agavin sirup, dobijaju na popularnosti, što je veoma važno jer je šećer jedan od glavnih faktora koji loše utiču na proizvodnju kolagena.

Pročitaj više...

KOLAGEN

08.07.2024

PRIRODNI NAČINI ZA JAČANJE IMUNITETA

Uravnotežena ishrana bogata vitaminima i mineralima, redovna fizička aktivnost, kvalitetan san, hidratacija, upravljanje stresom, kao i konzumacija probiotika i zdravih biljaka i začina, sve su to vitalne komponente koje doprinose jačanju imunološkog sistema.

Pročitaj više...

STRES I ANKSIOZNOST

03.07.2024

NAJPOZNATIJE TEHNIKE ZA SMANJENJE STRESA

Visoki nivoi kortizola, koje telo oslobađa kao odgovor na stres, mogu inhibirati sintezu kolagena, ubrzati starenje kože, i negativno uticati na imunološki sistem.

Pročitaj više...

KOLAGEN

29.06.2024

KAKVA JE TO SUPERHRANA?

Ove nutritivno bogate namirnice nude obilje vitamina, minerala i antioksidanata, koji doprinose jačanju imunološkog sistema, poboljšanju kože i opštem blagostanju. Suplementacija kolagenom dodatno upotpunjuje nutritivne prednosti superhrane, posebno u zrelom dobu, pomažući u očuvanju zdravlja kože, kostiju i zglobova.

Pročitaj više...

KOLAGEN

26.06.2024

DA LI JE KOLAGEN BITAN ZA ZDRAVLJE OČIJU?

Sa starenjem, smanjenje prirodne proizvodnje kolagena može uticati na različite aspekte vida, povećavajući rizik od očnih stanja kao što su keratoconus, sindrom suvog oka, i potencijalno glaukom.

Pročitaj više...

KOLAGEN

23.06.2024

REDOVNA HIDRATACIJA I NJEN ZNAČAJ ZA OPŠTE ZDRAVLJE

Integracija zdravih navika, kao što su balansirana ishrana, redovna fizička aktivnost, dovoljno sna, i adekvatna hidratacija, je ključna za očuvanje kvaliteta života.

Pročitaj više...

ASHWAGANDHA

20.06.2024

KAKO ASHWAGANDHA UTIČE NA JAČANJE MIŠIĆA?

Efekti kortizola na razgradnju mišića i skladištenje masti su dobro dokumentovani, a ashwagandha može pomoći u balansiranju ovog hormona kako bi se smanjili negativni efekti na mišićnu masu i snagu.

Pročitaj više...

ASHWAGANDHA

17.06.2024

JAČANJE MIŠIĆA UZ POMOĆ ASHWAGANDHE

Efekti kortizola na razgradnju mišića i skladištenje masti su dobro dokumentovani, a ashwagandha može pomoći u balansiranju ovog hormona kako bi se smanjili negativni efekti na mišićnu masu i snagu.

Pročitaj više...

KOLAGEN

14.06.2024

KAKO POBOLJŠATI RAD CREVA?

Kada dođe do povrede ili upale, organizam mobilizuje kolagen kako bi obnovio oštećeno tkivo. Ovo je posebno važno u situacijama poput ozbiljnih upala ili erozija sluzokože. 

Očuvanje integriteta sluzokože pomaže u sprečavanju prodiranja neželjenih supstanci, bakterija ili toksina iz creva u krvotok. Upravo to može ometati normalnu apsorpciju hranljivih materija.

Pročitaj više...

NEGA KOZE

11.06.2024

DUPLO ČIŠĆENJE LICA

Ova metoda, koja uključuje dva koraka čišćenja – prvo uljanim proizvodom, a zatim vodenim sredstvom – doprinosi uklanjanju nečistoća, viška sebuma i ostataka šminke. 

Pravilno čišćenje lica je ključno za održavanje zdrave kože, a odabir odgovarajućih proizvoda i pridržavanje rutine može imati značajan uticaj na stanje kože.

Pročitaj više...

KOLAGEN

08.06.2024

KOLAGEN I OPORAVAK OD POVREDA

Kolagen je važan za regeneraciju tkiva, pre svega važan je za kožu. Kada se koža povredi ili dođe do veće traume, kolagen se koristi tokom procesa zaceljivanja kako bi se obnovila oštećena oblast.

Pročitaj više...

SAN I ENERGIJA

05.06.2024

KAKO ASHWAGANDHA POMAŽE U BORBI PROTIV UMORA?

Ashwagandha, poznata kao adaptogena biljka, nudi širok spektar koristi za borbu protiv umora i iscrpljenosti. 

Kroz svoje sposobnosti smanjenja nivoa kortizola, hormona stresa, i poboljšanja kvaliteta sna, ashwagandha pomaže u smanjenju fizičkog i mentalnog opterećenja koje uzrokuje umor.

Pročitaj više...

NEGA KOZE

02.06.2024

ESTETSKI TRETMANI SA KOLAGENOM

Poslednju deceniju su obeležili estetski tretmani, između ostalog i oni koji sadrže u sebi kolagen. Popularni injektivni zahvati kao što su botoks, hijaluronska kiselina ili PRP tretman mogu biti u kombinaciji sa kolagenom.

Pročitaj više...

ASHWAGANDHA

31.05.2024

ANTIINFLAMATORNA SVOJSTVA ASHWAGANDHE

Ashwagandha, poznata po svojim adaptogenim svojstvima i bogatoj istoriji u ajurvedskoj medicini, pruža nadu u efikasno upravljanje stresom, anksioznošću i hroničnim zdravstvenim stanjima.

Pročitaj više...

NEGA KOZE

28.05.2024

ŠTA JE TO NIACINAMID?

Niacinamid je važan nutrijent sa širokim spektrom koristi za organizam, kako unutar tela, tako i kada se koristi u kozmetičke svrhe za negu kože. Može se unositi putem hrane, a može i kao dodatak ishrani, odnosno, u obliku suplementa.

Pročitaj više...

NEGA KOZE

25.05.2024

9 NAČINA DA STIMULIŠETE PROIZVODNJU KOLAGENA U KOŽI

Postoji 9 ključnih načina za stimulaciju kolagena u koži. Pored nutritivno bogate ishrane, kvalitetne kozmetike i zaštite od štetnih zračenja, važan je san, aktivnost, izbegavanje loših navika. Takođe, bitno je smanjiti unos šećera i povećati unos zdravih masti. 

Visok nivo šećera u krvi može doprineti procesu glikacije, što može oštetiti kolagen i elastin u koži. Upravo ovo dovodi do pojave bora i do starenja kože.

Pročitaj više...

KOLAGEN

22.05.2024

ISTINE I MITOVI O KOLAGENU

Iako postoje razni mitovi, istina je da su suplementi namenjeni različitim potrebama i ciljevima. Na primer, neki su napravljeni za poboljšanje aktivnosti i ublažavanja sportskih povreda. Drugi mogu podržati opšte zdravlje, uticati na lepotu, vitalnost i zgradnju mišića.

 

Pročitaj više...

ASHWAGANDHA

16.05.2024

ŠTITNA ŽLEZDA I ASHWAGANDHA

Kao i kod svakog dodatka ishrani, važno je pratiti individualni odgovor organizma. Uz pravilnu konsultaciju sa stručnjakom, ashwagandha može biti koristan dodatak za podršku zdravlju štitne žlezde.

Pročitaj više...

KOSTI I ZGLOBOVI

12.05.2024

DA LI KOLAGEN IMA NEŽELJENE EFEKTE?

Zbog niza pogodnosti koje pruža vezivnim tkivima, koži, kosi i noktima, kolagen se smatra jednim od najpopularnijih suplemenata. Iz tog razloga, važno je odabrati proizvode koje nemaju dodatke u svom sastavu. Tako je moguće izbeći neželjene efekte i osetiti pun potencijal kolagena.

Pročitaj više...

ASHWAGANDHA

08.05.2024

KAKO ASHWAGANDHA MOŽE OLAKŠATI SIMPTOME HIPOTIREOZE

Ashwagandha predstavlja vredan prirodni resurs za one koji se suočavaju sa hipotireozom, nudeći podršku u regulisanju hormonskog balansa i ublažavanju simptoma. Dok tradicionalni tretmani fokusiraju na zamenu hormona, ashwagandha nudi drugačiji pristup, ciljajući na osnovne uzroke stresa i disbalansa. Važno je uzeti u obzir individualne potrebe i konsultovati se sa zdravstvenim radnikom pre kombinovanja ili zamene bilo kakvih tretmana.

Pročitaj više...

FOKUS I MEMORIJA

18.04.2024

5 ZDRAVSTVENIH PREDNOSTI ASHWAGANDHE

Poznati benefiti koje ashwagandha ima uključuju poboljšanje sportskih performansi i poboljšanje kvaliteta sna. Neka istraživanja sugerišu da ova biljka može pomoći sa stanjima poput anksioznosti i neplodnosti.

Koje sve zdravstvene benefite ima ova biljka? Odakle potiče, kako se koristi?

Pročitaj više...

KOLAGEN

01.04.2024

ZNAČAJ KOLAGENA ZA ZDRAVLJE MAJKE I BEBE

Poznato je da suplementi kolagena pomažu u rastu kose, kao i da pomažu u elastičnosti kože, ali i sa sjajnom kosom i kožom. Postoji mnogo saveta o tome koje vitamine i suplemente trudnice treba da uzimaju, ali da li je kolagen jedan od njih? 

Pročitaj više...

KOLAGEN

01.04.2024

ŠTA JE POTREBNO ZA POSTOPERATIVNI OPORAVAK?

U postoperativnom oporavku, ključno je podržati telo u procesu isceljenja, a kolagen igra značajnu ulogu u tome. Kolagen, kao primarni protein u tkivima, doprinosi obnovi i jačanju oštećenog tkiva. Njegovo prisustvo je ključno za zaceljenje rana, obnavljanje kože i tkiva, kao i za održavanje snage i elastičnosti u oporavku.

Pročitaj više...

KOLAGEN

01.04.2024

MUŠKARCI I BRIGA O ZDRAVLJU

Činjenice govore: muškarci imaju tendenciju da vode manje zdrav način života od žena! Takođe, poznato je da u mnogo manjoj meri odlaze kod lekara nego žene, a na preventivne preglede gledaju kao na nepotreban trošak. Prema velikoj nacionalnoj anketi koju su sproveli Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), 17% muškaraca je reklo da nemaju „uobičajeno mesto za medicinsku negu“, u poređenju sa samo 10% žena.

Pročitaj više...

NEGA KOSE I NOKTIJU

01.04.2024

KAKO SE PREŽIVLJAVA MENOPAUZA?

Period menopauze zaista može biti izazovan za svaku ženu. Ključno je uspostavljanje zdravog načina života, uključujući uravnoteženu ishranu, redovnu fizičku aktivnost, i dovoljno sna. Važno je i upravljanje stresom, bilo kroz meditaciju, jogu, ili konsultacije sa stručnjacima.

Pročitaj više...

KOLAGEN

01.04.2024

KAKO PODRŽATI ZDRAVLJE ZUBA I DESNI?

Zdravlje zuba je temelj ne samo oralnog zdravlja, već i opšte higijene. Očuvanje zdravlja zuba i desni zahteva pristup koji uključuje pravilnu oralnu higijenu, uravnoteženu ishranu, redovne stomatološke preglede, kao i razumevanje kako svakodnevne navike utiču na oralno zdravlje.

Pročitaj više...

KOLAGEN

01.04.2024

KOJIH 7 PREDNOSTI KOLAGEN PRUŽA ZA MAME?

U modernom i zdravom pristupu majčinstvu, sve više žena prepoznaje značaj kolagena kao ključnog saveznika tokom trudnoće i postporođajnog perioda. Kroz sedam ključnih benefita, ova esencijalna proteinska supstanca postaje nezamenjiv suplement u podršci zdravlju majke i bebe. Od obnavljanja tkiva nakon porođaja, preko podrške zdravlju štitne žlezde do očuvanja elastičnosti kože, kolagen se sve više ističe kao svestran saveznik u svakom koraku majčinstva. 

Pročitaj više...

NEGA KOZE

01.04.2024

KOŽA I SVI NJENI TIPOVI

Koža svake osobe je različita i njen tip može varirati u zavisnosti od različitih faktora poput genetike, klime, ali i načina života. Veoma važno jeste poznavanje pravila za tretiranje različitih tipova kože. U skladu sa tim, bitno je znati kako se neguje suva, masna i kombinovana koža. Svaka od njih je drugačija i zahteva individualan pristup kada je reč o nezi.

Pročitaj više...

NEGA KOZE

01.04.2024

KAKO KOLAGEN MOŽE POMOĆI KOD PSORIJAZE?

Kolagen se sastoji od mnogih moćnih aminokiselina koje mogu igrati ulogu u smanjenju simptoma psorijaze. Jedna od najzastupljenijih aminokiselina u kolagenu, glicin, poznata je po stvaranju moćnog antioksidansa i glutationa. Ovaj antioksidans pomaže u sprečavanju oštećenja ćelija uzrokovanih slobodnim radikalima.

Pročitaj više...

KOLAGEN

01.04.2024

GOVEĐI VS RIBLJI KOLAGEN

Goveđi i riblji kolagen su dva različita izvora proteina koji se koriste kao suplementi radi poboljšanja zdravlja kože, kostiju, hrskavica, kose, noktiju i drugih vezivnih tkiva u organizmu. Veoma važno jeste ukazati na razlike između ova dva kolagena, odnosno, uvideti sve prednosti i nedostatke koje pružaju.

Pročitaj više...

NEGA KOSE I NOKTIJU

01.04.2024

PRIRODNE MASKE ZA KOSU

Maske za kosu su proizvodi za negu kose koji se koriste kako bi se poboljšala hidratacija i pojačala struktura dlake. Pored toga, prirodne maske za kosu se uvode u rutinu kako bi se smanjila oštećenja i poboljšala opšta kondicija kose.

Pročitaj više...

STRES I ANKSIOZNOST

01.04.2024

UTICAJ KOLAGENA NA SMANJENJE STRESA

Hronični stres dovodi do povišenih hormona stresa koji oštećuju kolagen i narušavaju imunološku funkciju. U dvostrukom udaru, stres takođe smanjuje proizvodnju kolagena. Stres ima razoran uticaj na kolagen i oštećuje kosti, zglobove i kožu.

Pročitaj više...

KOLAGEN

01.04.2024

DETOKS ORGANIZMA – RECEPTI I SAVETI

Detoks organizma obuhvata procese eliminacije toksina i nečistoća iz tela. Ovim postupkom se poboljšava opšte zdravlje organizma. Kako bi se odradio pravilno i u punom potencijalu, važno je znati šta je on zapravo, zašto je detoks organizma ključan kada je zdravlje u pitanju, koje korake treba preduzeti za zdraviji stil života, ali i koja namirnica obiluje vlaknima zaduženim za detoksikaciju.

Pročitaj više...

SAN I ENERGIJA

01.04.2024

PAD IMUNITETA I OSETLJIV STOMAK

Pad imuniteta i osetljiv stomak mogu biti problemi koji se često javljaju iz različitih razloga. Važno je obratiti pažnju na oba simptoma kako bi se telo ojačalo i poboljšalo opšte zdravstveno stanje.

Takođe, veoma bitno jeste znati kako pad imuniteta može uticati na osetljiv stomak, na koji način su povezani imunitet i digestivni sistem, kako stres utiče na pad imuniteta i koja hrana ga čini jačim. 

Pročitaj više...

NEGA KOZE

01.04.2024

ZAŠTO JE BITNO SVAKODNEVNO ČIŠĆENJE LICA?

Čišćenje lica je važan deo svakodnevne rutine nege kože. Ovaj proces pomaže u uklanjanju prljavštine, sebuma, mrtvih ćelija kože kao i raznih drugih nečistoća sa lica.

Takođe, važno je svakodnevno detaljno skidati šminku, dnevne serume ili SPF kremu. Takvi koraci pomažu koži lica da zadrži mladolik i svež izgled. Pored toga, od ključne važnosti jeste otkriti zašto je baš svakodnevno čišćenje lica osnovni korak nege i šta se dešava kada se ova rutina zanemari.

Pročitaj više...

KOLAGEN

01.04.2024

RAZLIKA IZMEĐU ŽELATINA I KOLAGENA

Kolagen i želatin su dva pojma koja ljudi često poistovećuju. Peptidi kolagena nisu potpuno isti kao želatin. Oba su proteini napravljeni od aminokiselina, ali su amino lanci kolagenskih peptida isečeni na manje komade kroz specifičan proces hidrolize. Peptidi kolagena nemaju funkciju želiranja kao želatin i rastvorljivi su u hladnoj vodi. Oni su veoma svarljivi i biodostupni i koriste se u suplementima i funkcionalnoj hrani zbog svojih dokazanih zdravstvenih prednosti.

Pročitaj više...

SAN I ENERGIJA

01.04.2024

3 IDEJE ZA VISOKOPROTEINSKI DORUČAK

U brzom tempu današnjice, uživanje u zdravim i domaće pravljenim obrocima postao je luksuz. Veliki broj populacije, uglavnom tokom radne nedelje hrani se nezdravo, kupujući brzu hranu, ili preskače doručak, samo zato što su to rešenja koja ne oduzimaju puno vremena.

Pročitaj više...

NEGA KOZE

01.04.2024

NEGA KOŽE – KOLIKO JE BITNA ZAŠTITA OD SUNCA?

Nega je važan deo održavanja zdravlja kože, ali i lepote. Pravilna nega kože može pomoći u sprečavanju problema poput akni, prevremenog starenja kože, suvoće ili prekomerne masnoće. 

Zaštita od sunca ima najveći uticaj kada je izgled kože u pitanju. Iz tog razloga, veoma je važno koristiti kreme sa zaštitnim faktorom, poznavati loš uticaj svakog sunčevog zraka i pratiti osnovne korake nege, bez sezonskih pauza.

Pročitaj više...

NEGA KOZE

01.04.2024

PROLIN U BORBI PROTIV CELULITA

Prolin kao glavni saveznik u borbi protiv celulita utiče direktno na jačanje kostiju i vezivnih tkiva. Na taj način poboljšava i elastičnost kože, što kao rezultat daje smanjenu vidljiivost celulita. Kako bi se uloga prolina shvatila u celosti, neophodno je znati šta je prolin, šta je celulit i zašto nastaje. 

Pročitaj više...

KOLAGEN

01.04.2024

KAKO KOLAGEN DOPRINOSI JAČANJU IMUNOG SISTEMA?

Kolagen ima mnogobrojne funkcije kojima ne samo da povezuje ćelije, već i utiče na njihovu komletnu obnovu, zarastanje i podmlađivanje. Samim tim se kolagen smatra osnovnim proizvođačem imunoloških ćelija, pa nije čudno što se mnogo brže prebole virusi i grip sa 14, u odnosu na 27 i više godina.

Pročitaj više...

KOLAGEN

01.04.2024

SAVETI ZA LEPŠI UKUS KOLAGENA

Ukus kolagena najpreciznije može otkriti da li je zaista reč o potpuno prirodnom i čistom suplementu. Ovde je slična situacija kao sa degustatorima vina koji na osnovu boje, mirisa, bistrine i ukusa vrše procenu. 

Pročitaj više...

NEGA KOZE

01.04.2024

KOLAGEN KAO GLAVNI SASTOJAK KREMA I SERUMA

Kolagen nije zadužen isključivo i samo za unutrašnju detoksikaciju organizma. On je poslednjih godina glavni saveznik u borbi protiv suve kože, pa ga proizvođači raznih brendova sve češće mešaju sa kremama i serumima za svakodnevnu upotrebu. Neretko se kolagen nalazi i u losionima za telo koji se nanose nakon tuširanja.

Pročitaj više...

KOLAGEN

01.04.2024

VODIČ ZA ZDRAVO TELO – KAKO SE PIJE KOLAGEN?

Jedna od najčešćih nedoumica jeste kako se pije kolagen, odnosno, pravilan način njegove primene. Obično se konzumiranje kolagena može razlikovati u odnosu na samu vrstu koja se koristi. Tako se kolagen u prahu ne primenjuje na isti način kao kolagen u kapsulama ili tečnom obliku. Nepravilno korišćenje ovog suplementa može usporiti rezultate, zato je veoma važno obratiti pažnju na vreme, ali i metod primene.

Pročitaj više...

KOSTI I ZGLOBOVI

01.04.2024

KOLAGEN I ODRŽAVANJE ZDRAVLJA ZGLOBOVA KOD STARIJIH OSOBA

Iako je kolagen najzastupljeniji protein u ljudskom telu, njegova količina se vremenom smanjuje. Ovo je prirodna pojava i dešava se postepeno, najuočljivija je onda kada nastanu bolovi u zglobovima.

Pročitaj više...

NEGA KOZE

01.04.2024

ZRELA KOŽA: KAKO SPREČITI PREVREMENO STARENJE

Momenat kada se koža smatra zrelom zavisi od niza faktora i uglavnom nije isključivo povezan sa brojem godina. Iako svetske studije svedoče o tome koliko je genetika važna predispozicija za održivost kože, ipak nije jedina koja određuje njen kvalitet i stanje. Iz tog razloga, pokazano je da postoje metode uz čiju pomoć je moguće održati kožu što duže mladom, odnosno, sprečiti njeno prevremeno starenje.

Pročitaj više...

KOLAGEN

01.04.2024

RIBLJI, GOVEĐI, PILEĆI ILI SVINJSKI – KOJI KOLAGEN IZABRATI?

Bez obzira koji kolagen se koristi, sve vrste deluju blagotvorno na ljudsko telo. Za svaki tip se mogu navesti benefiti i ono na šta treba obratiti pažnju ukoliko je veganska ishrana u pitanju ili je vreme posta. Tako je moguće odabrati kolagen na osnovu opšteg stanja organizma.

Pročitaj više...

NEGA KOZE

29.03.2024

MAGIČNE REČI – GLICIN I PROLIN

Kolagen kao najzastupljeniji protein u ljudskim telima, sastoji se od specifičnih aminokiselina koje se često nazivaju sekundarnima. Zapravo, one podjednako doprinose njegovom kvalitetu kao i primarne aminokiseline. Tako razlikujemo glicerin ili glicin, prolin, hidroksiprolin i arginin kao sekundarne i ugljenik i vodonik kao primarne.

Pročitaj više...

KOLAGEN

29.03.2024

KOLAGEN KAO ŠESTI ESENCIJALNI SUPLEMENT ZA SVAKI DAN

Nikada nećete naći konačnu listu koja će vam reći koji suplement da uzimate svakodnevno. To je zato što su potrebe svakog tela različite. Svaka osoba, trebalo bi da teži ka unosu što više potrebnih hranjivih materija kroz hranu, a pristupa suplementaciji u momentima kada je određene vitamine nemoguće drugačije nadoknaditi. Ipak, postoji nekoliko vitamina i proteina koje je jako teško nadoknaditi ishranom, u tim slučajevima, suplementi su dobar izbor.

Pročitaj više...

NEGA KOSE I NOKTIJU

29.03.2024

KAKO SPREČITI OPADANJE KOSE?

Kosa je kroz istoriju imala različitu simboliku. Žene su njome označavale tugu za izgubljenim partnerima, ratnici se dičili njenom dužinom i označavali broj bitaka iz kojih su izlazili kao neporaženi. I dan danas, kosa je ostala estetski simbol kom se posvećuje mnogo pažnje. U proseku, ljudi izgube 100 dlaka dnevno, što iznosi oko 36.500 dlaka na godišnjem nivou.

Pročitaj više...

KOLAGEN

29.03.2024

KADA ZAISTA KREĆEMO DA GUBIMO KOLAGEN?

Najveća mana koju ima kolagen jeste da, kao protein, nije dat telu da ga koristi zauvek. Proizvodnja kolagena počinje da opada posle 21 godine. U proseku 1-2% na godišnjem nivou, a sve u zavisnosti od toga kakav ko stil života ima. 

Pročitaj više...

NEGA KOZE

29.03.2024

ZDRAVA I HIDRIRANA KOŽA

Sa visokim temperaturama i vlažnošću tokom celog dana, koža počinje da traži više zaštite. Prekomerno izlaganje suncu, velikog broj sati provedenih u vodi tokom leta, neadekvatna ishrana i nedovoljno hidratacije, dovode celokupni organizam u nepovoljni položaj.

Pročitaj više...

KOSTI I ZGLOBOVI

29.03.2024

BOLOVI U ZGLOBOVIMA – PRIRODNI PUT KA OPORAVKU UZ KOLAGEN

Kada se jave bolovi u zglobovima, kostima ili hrskavici, to zna da bude zaista naprijatno. Kao i svaka bol, to stvara nervozu i teskobu. Ranije, ovakve tegobe pripisivale su se uglavnom osobama u zrelijem životnom dobu, međutim, danas, postale su svakodnevnica velikom broju mladih osoba.

Pročitaj više...

NEGA KOZE

29.03.2024

RETINOL I (ILI) KOLAGEN?

Retinol i kolagen su dva sastojka koja su osvojila svet nege kože. Mnogi su oduševljeni njihovim prednostima za kožu, a sa velikim brojem proizvoda na tržištu koji sadrže jedan ili oba ova sastojka, njihova popularnost je postala neosporna. Međutim, njih ne treba mešati jer nisu potpuno isti, iako imaju slične prednosti, funkcionišu drugačije. 

Pročitaj više...

KOLAGEN

29.03.2024

KOLAGEN I DETOKS

Moć koju ima kolagen, kao deo programa detoksikacije tela delimično potiče od aminokiselina koje čine ovaj izuzetan protein. Jedan od njih, glicin, igra značajnu ulogu u prirodnim procesima detoksikacije vašeg tela. Kolagen takođe podržava detoksikaciju kroz svoju sposobnost da održava zdravlje unutrašnjih organa.

Pročitaj više...

KOLAGEN

29.03.2024

SIMPTOMI NEDOSTATKA KOLAGENA

Nedostatak kolagena u organizmu može imati različite simptome koji ukazuju na potencijalne probleme sa zdravljem kože, zglobova, kostiju i drugih tkiva. Baš kao temelj čvrste građevine, kolagen pruža podršku, elastičnost i čvrstinu telu. Nažalost, s godinama, proizvodnja kolagena postepeno opada, ostavljajući za sobom neželjene posledice.

Pročitaj više...

NEGA KOZE

29.03.2024

CELULIT VS KOLAGEN

Celulit je složen problem koji pogađa oko 85% žena starijih od 20 godina. Javlja se uglavnom na butinama, zadnjici i stomaku i karakteriše ga izgled sličan pomorandžinoj kori. Celulit je relativno čest, posebno kod žena. Srećom, postoje različite prirodne alternative koje mogu pomoći u rešenju ovog problema.

Pročitaj više...

KOLAGEN

29.03.2024

U KOJIH 5 NAMIRNICA JE KOLAGEN NAJZASTUPLJENIJI?

Kao najzastupljeniji protein u ljudskom telu, kolagen obezbeđuje strukturu različitim tikivima, kao što su koža, kosti, tetive i ligamenti. Kako se proizvodnja kolagena sa godinama smanjuje, tako se pojavljuju različiti problemi sa kožom, poput bora i drugih neravnina na koži, te bolova u zglobovima. S obzirom na to, potrebno je kolagen unositi putem suplemenata, ali i voditi računa o ishrani.

Pročitaj više...

KOLAGEN

29.03.2024

ŠTA JE KOLAGEN?

Uloga koju kolagen ima u ljudskom telu izuzetno je kompleksna. Osim što povoljno deluje na kožu, kosu, ublažavanje bora, on je veoma važan i za celokupno zdravlje organizma. Da biste na pravi način brinuli o svom telu, neophodno je da znate na koji način ono funkcioniše i koje su osnovne stvari koje mu to omogućuju. Međutim, iako živimo u 21. veku, veliki broj ljudi ne zna šta je zapravo kolagen i zbog čega je on neophodan.

Pročitaj više...

SAN I ENERGIJA

29.03.2024

ZDRAV DORUČAK ZA 5 MINUTA

Doručak se često naziva najvažnijim obrokom u danu i to s dobrim razlogom. Kao što samo ime kaže, doručak prekida noćni post. Dopunjava zalihe glukoze kako bi povećao nivo energije i budnost, a istovremeno obezbeđuje i druge esencijalne hranljive materije potrebne za dobro zdravlje.

Pročitaj više...

NEGA KOZE

29.03.2024

OVE 4 GRUPE NAMIRNICA SU NAJLOŠIJE ZA KOŽU

U stalnoj potrazi da se postigne sjajna i zdrava koža, poseže se za raznim stvarima. Započinju se meditacije da bi se smanjio stres, troši se mnogo novca na razne preparate za negu kože, poseže se za raznim tretmanima. Međutim, ono što se često zaboravi jeste stara izreka: „Ti si ono što jedeš“. Dakle, zaboravlja se koliki uticaj hrana ima na organizam, a samim tim i kožu.

Pročitaj više...

KOSTI I ZGLOBOVI

29.03.2024

ZAŠTO SVAKI SPORTISTA TREBA DA KORISTI KOLAGEN?

Zvuči neverovatno, ali svaki sportista treba da razmisli o tome da mu kolagen postane svakodnevnica. Iako, među muškarcima prvenstveno, vlada mit da je kolagen isključivo za kožu i kosu, on ima povoljan uticaj na mnoge procese i delove organizma. Kolagen je odličan protein za sportiste jer sadrži 8 od 9 esencijalnih aminokiselina. 

Pročitaj više...

KOLAGEN

29.03.2024

TOP 6 PREDNOSTI UZIMANJA KOLAGEN-SUPLEMENATA

Reč kolagen potiče od grčke reči „kólla“, što znači lepak, pa se kolagen, na neki način, može smatrati lepkom koji organe i delove tela drži na okupu. Kolagen je ključna komponenta u kostima, koži, mišićima i drugim delovima tela. Često se uzimaju suplementi kolagena da bi se podržalo zdravlje kože, između ostalog, ali da li to zaista pomaže?

Pročitaj više...

KOLAGEN

29.03.2024

GOVEĐI KOLAGEN: BENEFITI, OBLICI, NAČIN UPOTREBE

Goveđi kolagen je jedan od oblika proteina kolagena koji se prirodno nalazi u ljudskom telu. Goveđi kolagen se, kako mu samo ime i govori, nalazi u telima goveda, odnosno krava. Povezan je sa mnogo zdravstvenih prednosti, uključujući olakšanje artritisa, poboljšano zdravlje kože i prevenciju slabljenja kostiju.

Pročitaj više...

Bio Solutions DOO

Branka Bajića 9J

21000 Novi Sad

069 51 57 530

InstagramFacebook

PRIJAVITE SE NA NAŠ

NEWSLETTER

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja o našim aktuelnim promocijama, popustima i novostima.