fbpx

Neverovatni efekti kolagena - istina ili mit ?

Toliko se u poslednje vreme priča o kolagenu. Iskače nam iz frižidera, gotovo da ne postoji neka osoba iz okruženja koja ne pije kolagen. Većina ga hvali, ali ima i onih koji nisu zadovoljni i koji misle da su bacili novac. Šta je od svega istina i da li je kolagen zaista toliko dobar i moćan suplement probaćemo da objasnimo u nastavku teksta.

 

Naziv kolagen potiče od grčke reči “kolla” što znači lepak i to zaista jeste tako. Kolagen treba da zamislite kao lepak koji drži sve elemente na okupu. Zašto smo vam ovo rekli i kakve to veze ima sa vama? Nastavite da čitate i odgovor će se sam javiti… 😊

 

Kolagen ima mnogo benefita i svako od nas kreće da pije kolagen sa ciljem da mu pomogne baš tamo gde on misli da treba i gde on to želi. Ali u stvarnosti to i nije baš tako. Ne možete da kažete kolagenu “Želim jaču kosu” ili “Želim zdraviju kožu”. 😊 Kolagen će sam proceniti gde treba da ide i gde je najpotrebniji. Možemo to da gledamo ovako : vatrogasci kada dodju da gase požar uvek prvo kreću od najkritičnijih mesta. Tako isto i kolagen radi, uvek ide prvo gde je najpotrenije.
Želimo da vam kažemo sledeće : ukoliko pijete kolagen zbog kože lica i nemate rezultate, vrlo je moguće da je kolagen odlučio da je potrebniji na nekom drugom mestu, recimo u kostima ili da treba da vam pomogne u radu creva ili da vam olakša san. Baš zato i nemamo svi iste rezultate i ne deluje na sve nas isto. Nekome kosa prestane da opada posle mesec dana, a nekome tek posle pola godine, ali to je normalno, kolagen je kao i vatrogasac imao da ugasi važnija mesta dok nije stigao tamo gde ste vi želeli.

 

Kao što možete da vidite, kolagen nije mit, kolagen je suplement koji nam je neophodan za zdrav i kvalitetan život, ali isto tako kolagen nije magični napitak koji će rešiti sve vaše probleme posle mesec dana korišćenja. Morate da budete istrajni i da mu date vremena da ispuni sve vaše želje, a on će ih sigurno na kraju i ispuniti. Uvek imajte na umu naradnu poslovicu “Što je brzo to je i kuso.” Uživajte u kolagenu i pustite ga da odradi svoj posao onako kako on to najbolje zna.